Op dinsdag 19 mei 2015 gingen we met het vierde leerjaar op stap naar Gaasbeek. In de voormiddag brachten we een bezoek aan het "Waterhof". We leerden er heel wat bij over het leven op de boerderij en de koeien. Zo konden we kennis maken met de schattige kalfjes en zagen we de robotmachine die de koeien melkt. We zagen een film over akkerbouw en veeteelt en kregen om af te sluiten een heerlijk ijsje met verse melk, mmm!

 

In de namiddag werden we niet alleen verwelkomd door de gidsen in het kasteel van Gaasbeek, maar ook door een hele familie prachtige pauwen. Als echte ridders en jonkvrouwen betraden we het kasteel.

We leerden er een heleboel bij! Zo kwamen we te weten dat het reeds 800 jaar oude kasteel eerst eigendom was van de ridder Lamoraal van Egmond, nadien van de markies Paul Arconati Visconti en tenslotte van de markiezin Marie Arconati Visconti. Zij schonk haar kasteel weg om later te gebruiken als museum. We konden er een kijkje nemen in de verschillende kamers van het kasteel. We zagen er onder andere de keuken met het oude fornuis dat werkte op hout, de prachtige ridderzaal met het mooie plafond en luster, de badkamer met het prachtige bad van de markiezin Marie, het bureau en de bibliotheek waar we een geheime gang ontdekten, 

Wisten jullie dat Marie zich graag verkleedde in haar vrije tijd? We zagen een foto van haar als page (hulpje van een schildknaap). 

Het werd een leerrijke, maar vooral toffe dag om nooit meer te vergeten!