25.09.18 13:51 Leeftijd: 207 days

Bodegemstraat onderbroken

 

Vanaf 26 september 2018 wordt de Bodegemstraat onderbroken. 

Eind september starten werken in de Bodegemstraat, vanaf het kruispunt Molenbergstraat/Snikbergstraat tot aan de Ninoofsesteenweg.

De volledige weg zal heraangelegd worden, waarbij er een parkeerstrook en brede veilige voetpaden zullen worden voorzien. Voor de aanleg van fietspaden is dit gedeelte van de Bodegemstraat helaas te smal. Toch zullen we de fietser duidelijker in beeld trachten te brengen door middel van fietssuggestiestroken langs beide zijden van de weg.

Op het kruispunt met de Molenbergstraat/Snikbergstraat zal de verhoogde drempel verdwijnen.

Op 26 september starten eerst de voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen in de voetpaden. Daarvoor moet het kruispunt Bodegemstraat/Molenbergstraat afgesloten worden en wordt een grote omleiding voorzien ofwel via de Jan de Trochstraat/Schepdaalstraat/Bodegemstraat ofwel via centrum Dilbeek Baron de Vironlaan/Stationsstraat/Smissenbosstraat.

Vanaf 10 oktober zal het kruispunt weer vrij zijn in de richting van de N8. Van in de Molenbergstraat kan je dan enkel rechtdoor de Snikbergstraat inrijden of afslaan naar de Ninoofsesteenweg. De Snikbergstraat wordt aan de Begijnenborrestraat eenrichtingsverkeer.

Voor de eigenlijke werken later in oktober zal de werfzone volledig afgesloten zijn tussen N8 tot net voor het kruispunt. Dat wordt zo lang mogelijk open gehouden, maar zal in een latere fase ook weer even moeten worden afgesloten. Daarover volgt later meer.

De Lijn volgt tot 9 oktober de grote omleiding. Vanaf 10 oktober hernemen zij weer hun normale weg op de Bodegemstraat naar de Ninoofsesteenweg. De andere rijrichting blijft de omleiding volgen tot 31 oktober.

zie ook onderstaande link:
https://www.dilbeek.be/nieuws/bodegemstraat-onderbroken-vanaf-26-september